Forbrukslån

Det finnes lån av alle typer. Forbrukslån ble veldig kjent for 10-15 år siden da renta begynte å gå nedover. Bankene kunne ta opp billigere lån hvor man tok opp lån og lånte pengene ut til folk som trengte penger uten å be om sikkerhet for lånene. I Norge er det Bank Norwegian som virkelig startet dette lånekappløpet. Bank Norwegian startet først med å gi en fin rente på sparekontoer og så kom de ut med et Bank Norwegian kredittkort noe senere. Kredittkortet kan du bruke på flyselskapet Norwegian. Du får litt poeng og du kan få noen fine priser på fly og hoteller.

Bank Norwegian vokste med dette ut fra et behov flyselskapet Norwegian hadde. I så måte var banken og fortsatt er eiet delvis av flyselskapet Norwegian. Flyselskapet har tjent ekstremt mye penger på forbrukslån til veldig høy rente, og er sett på som den mest lønnsomme banken innenfor billig forbrukslån. Det finnes mange banker som nå er billigere en Bank Norwegian. Da bør du komme deg på en lånetilbyder side av mange forskjellige tilbydere av billig forbrukslån. En av disse sidene heter Loans.no og er den beste siden i markedet akkurat nå. Sjekk derfor ut Loans.no og søk på et lån der i dag.

Store forbrukslån og mindre forbrukslån

Det er forskjell på om du søker på store eller små forbrukslån. Ønsker du ekstra raske penger uten noen form for problem kan det være lurt å ta opp et lite forbrukslån. Et lite forbrukslån er lån som ligger fra 5.000 kroner til ca. 100.000 kroner. Disse får ofte en lettere gjennomgang enn standard lån. Et standard forbrukslån er 100.000 til 500.000 kroner. Et stort forbrukslån er 300.000 kroner og oppover. Det er fort snakk om mye penger når man tar opp store forbrukslån.

Ønsker du et stort forbrukslån vil banken eller tilbyderen av lånet ta en full kredittsjekk av din personlige økonomi. Det hjelper ikke om du har noe rusk i maskineriet. Du må fikse økonomien før du starter en slik prosess. Det er ingen vits å tro at ingen oppdager faktorer i din personlige økonomi.

Microlån

Microlån er en voksende bransje. Bransjen har ikke så stort fokus i Norge da microlån er lån som går fra 1.000 kroner til ca. 5.000 kroner. For de fleste i Norge er dette så små penger at det ikke er interessant å diskutere det. Microlån kan settes i sammenheng med microfinans, som er et område hvor man låner ut små beløp til personer som ønsker å gjøre noe som kan endre deres tilværelse. Dette foregår mer og mer i utviklingsland og ikke så mye i andre land som Norge. Norge er et dyrt land og du får ikke kjøpt mye for 1000 kroner. I Kambodsja kan en grisebonde fort kjøpe seg flere kyr for 1000 kroner og på den måten bli en større bonde. Når bonden blir større får han bedre råd og kan selv investere uten microlån.