Hopp til innhold

Bjørn Eidsvåg

Seks år tok det å overtale Bjørn Eidsvåg til å spille på Drammen Elvefestival.

Høsten 2006 kom Bjørn ut med CD'en Nåde. Både presse og forhandlere spådde nok en suksess da singelen Floden kom ut som den første smakebiten på albumet.

Duetten med Elvira Nikolaisen havnet på 1. plass på VG-lista, og singelen har ligget i et halvt år på Hit40 listen over de mest spilte låtene på norsk radio. Nåde har for lengst passert 200 000 solgte eksemplarer, og den har vært på VG-lista i et halvt år.

Bjørn Eidsvåg

Med albumet Nåde ble Bjørn Eidsvåg nominert i to kategorier under årtes Spellemann: Årets video for Floden og Årets artist. Han endte opp med selveste Hedersprisen i selskap med Åge Aleksandersen og Sissel Kyrkjebø.

Høsten 2006 besto også av en omfattende turné. Ikke mindre enn 45 konserter ble gjennomført fra slutten av oktober og fram til jul. Bjørn Eidsvåg og musikerne turnerte for fulle hus, og spilte for rundt 25.000 publikummere.

Med seg har han Børge Petersen-Øverleir (gitar), Håkon Iversen (bass), Jørn Øien (tangenter) og Anders Engen (trommer). I tillegg har Eidsvåg fått med strykere fra TrondheimSolistene.