Hopp til innhold

Joe Cocker

Joe Cocker brølte seg bokstavlig talt inn i rockehistorien med sin legendariske versjon av «With a little help from my friends» på Woodstock-festivalen i 1969. Siden har han, med kortere og lengre avbrudd, turnert og gitt ut plater.

Uten sammenligning for øvrig: Den legendariske Cocker-konserten på Gamle Kirkeplass i 2002 sitter som støpt i minnet på mange tusen Drammensere. Drammens Tidende kvitterte den gang med terningkast 6:

"Med et kort nikk til de tusen fremmøtte, stilte Cocker seg i spott-lyset og vrengte ut av seg den ene gamle slageren etter den andre. "When the Night comes", "Summer in the city", "Up where we belong". Cocker har full kontroll, han presser rytmen, utveksler de obligatoriske kjærlighetsballadene med knapphet. Det er befriende å høre vokalister som synger "løvv" i stedet for den karakteristiske «løøøv» som har hengt igjen siden primadonnaene inntok jorden".
Cecilie Bille.
Etter snart 40 år i bransjen beviser sangeren fra Sheffield har fortsatt kan levere knallgode plater. Joe Cocker høres friskere og mer opplagt ut enn på lenge på sitt ferske album "Hymn for my soul". Produsenten Ethan Jones har gitt rustne-Cocker en friskere og mer moderne innpakning der han med sin karakteristiske stemme og innlevelse synger sanger av blant andre Stevie Wonder, John Fogerty, Bob Dylan og George Harrison.

Dette er soul-aktig voksenpop, og Cocker er både innom mer gospel-sanger som "Just pass it on" og "Hymn 4 My soul" til de mer soul-pregede "Love is for me" og "You haven't done nothin'"

Diskografi:
Joe Cocker - Joe Cocker! (1969)
Joe Cocker - With A Little Help From My Friends (1969)
Joe Cocker - Something To Say (1972)
Joe Cocker - A Can Stand A Little Rain (1974)
Joe Cocker - Jamaica Say You Will (1975)
Joe Cocker - Stingray (1976)
Joe Cocker - Luxury You Can Afford (1978)
Joe Cocker - Sheffield Steel (1982)
Joe Cocker - Civilized Man (1984)
Joe Cocker - Cocker (1986)
Joe Cocker - Unchain My Heart (1987)
Joe Cocker - One Night Of Sin (1989)
Joe Cocker - Joe Cocker Live (1990)
Joe Cocker - Night Calls (1991)
Joe Cocker - Have A Little Faith (1994)
Joe Cocker - Organic (1996)
Joe Cocker - Across The Midnight (1997)
Joe Cocker - No Ordinary World (2000)
Joe Cocker - Respect Yourself (2002)