Hopp til innhold

Katie Melua

Katie Melua er den største superstjernen som har gjestet Drammen Elvefestival! Hun står på scenen på Gamle Kirkeplass 18. august sammen med Kurt Nilsen og Timbuktu.

Med sin jazzpregede popmusikk har Melua etter debuten i 2003 tatt verden og Norge med storm. Hun dundret inn på en åttende plass på VG-listen i april i 2004 med albumet "Call Of The Search". Da albumet begynte å sakte akterut, overtok albumet "Piece By Piece" i oktober i 2005. Halvannet år etter ligger fortsatt albumet inne på listen.

Melua har med det vært på VG-listen i over 120 uker. At hun brukte bare to måneder på å selge sitt første album til platina i England sier litt om populariteten også internasjonalt.

2. oktober 2006 holdt Elvefestival-aktuelle Katie Melua en konsert på bunnen av Nordsjøen. Resultatet er en 66 minutter lang dokumentar hvor vi får ta del i hele historien, helt fra hvordan drømmen og idèen om en konsert 303 meter under havet ble unnfanget. Vi får ta del i planleggingen, Katies og bandets sikkerhetstrening i forkant av konserten i boreriggen, vi får se hvordan de løste utfordringen det er å frakte 22 tonn med utstyr til bunnen av riggen, og vi får se Katie Meluas helt spesielle konsert i Nordsjøen på 303 meters dyp.

DVD'en inneholder også en god del ekstramateriale, bl.a. intervju og konserter som ikke tidligere har blitt vist. Filmen er i salg fra 28. mai.